Het IJreka moment bij Zorlu Center

Zorlu Center

Terug naar overzicht

Ontspannen speelplek

Het Zorlu Center in Istanbul is het neusje van de zalm. Een plek midden in de stad waar zakelijk, privé en ontspanning samensmelten. Het hypermoderne complex is een eigen wereld in de metropool Istanbul. Om bezoekers en bewoners tot rust te laten komen is op het binnenterrein een bijzondere speelplek ingericht: het Zorlu Center Playground. Een speelplek waarin bezoekers ontspannen op innovatieve speeltoestellen van fabrikant IJreka uit Dalfsen.

Materiaal gebruik
Kenmerkend voor het speelterrein is het gebruik van hout. Dat wordt gebruikt voor de bekleding van klimtorens en lantaarnpalen. Verwonderlijk is het niet, want IJreka onderscheidt zich in het maken van speeltoestellen waarin hout wordt gebruikt. Bijzonder voor het Zorlu Center Playground is het gebruik van Nobelwood. Een houtproduct van hoge kwaliteit dat zusterbedrijf Foreco uit Dalfsen heeft ontwikkeld en gebruikt wordt als vervanger van tropisch hardhout. Nobelwood is duurzaam, vergrijst egaal, is goed te bewerken en versplintert niet. IJreka maakt zelf speeltoestellen en overlegd nauw met de ontwerper, waardoor er een grote vrijheid is in de materiaalkeuze voor een speeltoestel. Door in het Zorlu Center Playground voor Nobelwood te kiezen laat IJreka zien welke hoge kwaliteit het product heeft. 

Trampolines, glijbanen en klimtorens. Het is een kleine selectie van de vele speelmogelijkheden in het Zorlu Center Playground. Er is voor ieder wat wils. Voor de allerkleinste kinderen zijn er speeltoestellen laag bij de grond. Oudere en avontuurlijke kinderen kunnen zich onder meer uitleven op een tien meter hoge klimtoren en een 25 meter lange glijbaan. De glijbaan gaat door de muren van het gebouw en komt uit op een lager gelegen verdieping.  Spelen in het Zorlu Center Playground is niet alleen ontspanning, het is een hele belevenis! 

Het realiseren van de speelplek bij Zorlu Center is in alle opzichten een prestatie waar we trots op zijn. In een record tijd van 3 maanden werden de ontwerpen van Carve technisch uitgewerkt en geproduceerd. Korte lijnen en goede overlegstructuren hebben enorm bijgedragen aan deze prestatie.
Bas Slijkhuis

Ingenieursbureau Carve

Naar een ontwerp van ontwerp- en ingenieursbureau Carve zette IJreka in samenwerking met verschillende partners een aansprekende speelbeleving neer. Zo creëerden we een plek waar ruimte is voor plezier, ontspanning en ontmoeting. • P1040371
 • P1040363
 • P1040373
 • P1040343
 • P1040347
 • P1040353
 • P1040354
 • Top view zorlu center playground
 • A 5 meter high concrete slide
 • overview playground zorlu center

Bel voor advies op maat: 0529 46 99 88

Of stuur ons een bericht!

Toegepaste producten:

  IJ2028
Opdrachtgever Zorlu Center
Plaats Istanbul
Provincie Buitenland
Ontwerper
 • Carve
Status
Gerealiseerd
Realisatiedatum
30-04-2014
Materiaal
NW
Logo

Bel uw speelspecialist: 0529 46 99 88

Of stuur ons een bericht!

Bezoekadres: Dalmsholterweg 5, 7722 KJ Dalfsen
Postadres: Postbus 73, 7720 AB Dalfsen

Wij zijn lid van de Foreco groep, kijk ook eens bij:

Foreco Dalfsen
Foreco Houtconstructies
Foreco Woodshop (webshop)

Sitemap